Werken aan een veelbelovend pensioen

De Training: 'Het Persioenatelier'

Wanneer je de komende tijd zo ergens rond je 67e levensjaar met pensioen gaat, heb je gemiddeld genomen meer levensjaren voor de boeg dan de vorige generaties die met pensioen gingen. Met enig geluk ben je ook nog behoorlijk fit en vitaal.

Wat wil je doen met die jaren die nog voor je liggen? Wat zijn je wensen en je prioriteiten? Wat kun je doen om fysiek en mentaal in (top)conditie te blijven? Welke nuttige gewoontes ga je aanleren? Waar ga je meer plezier en voldoening uit halen? Hoe blijf je groeien en jezelf ontwikkelen als mens?

De ervaring leert dat het verdiepen in deze vragen je in je derde levensfase meer geluk, plezier en zingeving oplevert en letterlijk levensverlengend kan werken.

Opbouw van het programma

Wat van belang is bij aanvang van je pensioentijd is antwoord op de verschillende vragen en een motiverend plan te creëren om deze nieuwe fase in je leven de juiste richting te geven. In deze training ga jij samen met de trainers en je mede-cursisten aan dit plan werken. Je gaat als cursist een denkbeeldige rondgang maken door de twaalf kamers die beschreven staan in het boek Het Pensioenkasteel. Tijdens deze rondgang word je in de verschillende kamers verrast met leuke en lastige vragen waar je als gepensioneerde mee te maken kunt krijgen. Daarbij kun je denken aan:

Werkwijze

Onze pensioentraining is meer dan een klassikale bijeenkomst zoals je die gewend bent uit je verleden. Wij bieden je graag verrassende inzichten en speelse werkvormen in de vorm van een pensioenatelier. Een atelier is volgens het woordenboek zowel een werkplaats als een expositieruimte. 

Dat is precies wat we doen. Met elkaar werken we aan het opstellen van jouw persoonlijk pensioenplan. Daarna stappen over naar de expositieruimte door de pensioenplannen met elkaar te delen en de feedback te gebruiken voor het vormgeven nieuwe doelstellingen en persoonlijke ambities. 

Je krijgt al doende een breed scala aan nieuwe ideeën aangeboden, die absoluut bijdragen aan een veelbelovende pensioentij

Is het iets voor jou?

Wij achten deze training vooral geschikt voor mensen die liever een weelderige bloementuin creëren dan achter de geraniums plaatsnemen. Mensen die gemotiveerd willen werken aan het opstellen van een mooi en ambitieus pensioenplan, waar je hart sneller van gaat kloppen. Wanneer je dit voornemen deelt, maar daarbij nog wel de nodige vragen hebt over de concrete invulling van je pensioenplannen, ben je bij ons op de juiste plek.

We willen echter ook graag de mensen aanspreken ‘voor wie het allemaal niet zo hoeft’. Mensen die weinig waarde hechten aan een goed afscheid en die het allemaal rustig afwachten. Wij weten echter uit persoonlijke verhalen en onderzoeken in de vakliteratuur dat een goed afscheid van je werk en een goede voorbereiding op je derde levensfase een groot verschil gaat maken in de latere beleving van je pensioentijd. 

Dit is een feit dat vaak wordt onderschat. Iedereen heeft baat bij het actief en ambitieus vormgeven van de pensioentijd omdat dit bewezen bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven nadat je bent gestopt met werken.

Laatste Nieuws

Blijf op de hoogte van het recentste pensioennieuws. Ontvang updates over pensioenregelingen, wetgeving en belangrijke ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op uw financiële toekomst. We houden u op de hoogte met beknopte en relevante informatie, zodat u goed geïnformeerd bent over pensioenzaken. Mis geen belangrijke updates en blijf op de hoogte met ons laatste nieuws.

Niet gecategoriseerd

De vier aspecten

De vierledige mens Het Pensioenkasteel bouwt voort op de klassieke gedachte dat een mens in principe een ‘vierledig’ wezenis en dat we bestaan uit een

Lees verder »